Kage med råcreme og hindbær

17. juli 2019 af .

Foto: Lars Ranek

Den her kage kaldes også en sable breton og er en fransk klassiker. Kagen her er med råcreme og friske hindbær, og den både smager skønt og ser smuk ud!

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk æggeblommerne og sukkeret sammen, til det er skummende og tykt. Riv skallen af citronen, pisk citronskallen og det bløde smør i, og vend godt rundt med en dejskraber.
Sigt melet, bagepulveret og saltet i, og vend rundt til dejen er lind og glat. Dæk skålen til med film, og lad dejen hvile i køleskabet i 2 timer.
Forvarm ovnen til 180° på varmluft. Rul derefter dejen ud til 5 mm's tykkelse og 24 cm i diameter, og sæt den på en bageplade beklædt med bagepapir (kan også bages i en 24 cm springform). Bag bunden i 15-20 minutter. Lad den derefter køle ned på en bagerist.
Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommerne, vaniljen og sukkeret til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til let flødeskum.
Vend flødeskummet i æggene. Fordel cremen på den afkølede kagebund, og fordel hindbærrene henover cremen. Sigt lidt flormelis over kagen, og servér straks.

Tip!

Kagen kan sagtens laves uden for sommersæsonen med andre bær eller frugt

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar