Saltede agurker
31. oktober 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
De saltede agurker er pivnemme at lave og uundværlige i sandwich, kartoffelsalat, til julemaden og selvfølgelig i burgere og på hotdogs.
Bemærk
Trækketid: 7-10 dage
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk vand og salt sammen i en skål, til saltet er opløst. Skyl agurker og krondild grundigt. Prik agurkerne med en kødnål over det hele.
Hæld agurker og krondild i et (eller flere) skoldet glas, og hæld saltlagen over. Agurkerne skal være dækket af lagen hele tiden. Du kan lave ekstra saltlage, når som helst og hælde det over agurkerne, hvis de mangler.
Lad agurkerne stå på køkkenbordet med låget på klem i 7-10 dage. Fjern evt. urenheder fra toppen af glasset med en skoldet ske, så agurkerne ikke mugner.
Luk glasset til, når agurkerne er blevet smukt klare, og sæt dem på køl, så fermenteringen stopper. Efter åbning holder de saltede agurker sig i 1 måneds tid.
Tip!
Agurkerne begynder hurtigt at fermenterer og boble, så sæt gerne glasset på en tallerken.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk