Østers med peberrod og saltede stikkelsbær
17. marts 2022
af
Mikkel Karstad.
Foto: Anders Schønnemann
Skallerne her gemmer på en underskøn vinaigrette af frisk peberrod og saltede ovnbagte stikkelsbær, som giver de rå østers et perfekt modspil.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 120°. Fordel stikkelsbær i et ildfast fad, og drys med salt. Bag i ca. 10 minutter, så bærrene revner en smule og tager saltet til sig, men bevarer fastheden.
Tag stikkelsbærrene ud af ovnen, og vend dem med olivenolie i fadet. Lad blandingen trække i 30-45 minutter.
Halvér de olierede stikkelsbær. Vend de hakkede bær i en skål med honning og friskrevet peberrod, og krydr vinaigretten med friskkværnet peber.
Åbn østersene, løsn dem fra skallen, og tjek for skalrester.
Øs vinaigretten over de åbne østers med en ske, og servér med det samme. Dekorér evt. din anretning med de tomme skaller.
Tip!
Kassér muslinger, der er beskadigede eller ikke lukker sig, når du banker forsigtigt på dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk