Flødebollecookies med saltede peanuts
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Flødebollecookies er den gyldne mellemvej, når man ikke kan vælge, om man vil servere cookies eller flødeboller til kaffen.
Bemærk
Hviletid: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
en lille rund kageudstikker, 3,5 cm i diameter
en sprøjtepose med rund tylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pisk smør, peanutbutter, brun farin, salt og æg luftigt med en elpisker. Rør mel, hakket chokolade og finthakkede peanuts i med en ske.
Smør dejen ud i ½ cm’s tykkelse på en bageplade med bagepapir. Bag cookiebunden i ovnen i 10-12 minutter, til den er let gylden. Lad den køle af på pladen i 5 minutter. Stik forsigtigt cookiebunden ud i små bunde med en rund kageudstikker. Afkøl bundene helt.
Bring sukker, glukosesirup, vand og vaniljekorn i kog i en lille gryde. Lad blandingen koge, til den er 117° varmt – brug et sukkertermometer eller et digitalt stegetermometer til at måle med.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt den 117° varme sukkerlage i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Pisk i ca. 5 minutter, til skummet er blankt og meget fast.
Fyld skummet i sprøjteposen, og sprøjt det ud i pæne toppe oven på cookiebundene. Lad flødebollerne hvile ved stuetemperatur i 1 time.
Smelt ⅔ af chokoladen i en skål over vandbad. Hak den resterende ⅓ chokolade fint, og rør den i den smeltede chokolade. Overtræk flødebollerne ved at stille dem på en gaffel over skålen med chokolade og overøse dem med smeltet chokolade. Ryst gaflen let, så overskydende chokolade drypper af og tilbage i skålen.
Sæt flødebollerne på et skærebræt med bagepapir, og drys med finthakkede peanuts. Lad chokoladen størkne. Opbevar flødebollerne på køl, indtil de skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk