Vaniljeis med mælkechokolade og saltede peanuts
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Ispinde af hjemmelavet vaniljeis overtrukket med chokolade og drysset med peanuts. Den bedste kombination af sødt og salt!
Bemærk
Frysetid: Mindst 9 timer (eller natten over).
Ingredienser
Udstyr
otte ispindeforme
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn med en elpisker, til massen bliver lys og luftig. Tilsæt salt.
Pisk fløden til blødt skum, og vend den forsigtigt i æggemassen.
Hæld iscremen i ispindeforme, og sæt dem i fryseren i 1 time. Stik pinde i isene, når de er blevet lidt faste, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 8 timer, gerne natten over.
Tag forsigtigt isene ud af formene, og læg dem på et fad med bagepapir. Sæt fadet med ispinde tilbage i fryseren.
Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Hak de saltede peanuts fint.
Hæld den smeltede chokolade i et højt glas, som er bredt nok til, at ispindene kan komme ned i det. Dyp isene ned i glasset med chokolade, så de får et jævnt chokoladeovertræk.
Drys straks hver ispind med lidt hakkede peanuts, inden chokoladen stivner. Læg isene tilbage i fryseren i mindst 1 time, før du serverer dem.
Tip!
Det skader bestemt ikke det færdige resultat at vælge en mælkechokolade af god kvalitet. Her er der brugt Caramelia 36 % fra Valrhona, som har en fin smag af karamel. Ispindeformene, der er brugt, hedder ”mini classic” og kan fx købes hos Kunst & Køkkentøj og på kageting.dk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk