Rimmet laks med puffet perlebyg, røgcreme og citronvinagrette
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Når du rimmer, gnider du laksen med salt, sukker og krydderier efter eget valg. Fisken skal trække natten over, hvor salt- og sukkerlagen tilbereder kødet på blideste vis. Resultatet er mørt og delikat.
Bemærk
Trækketid, laks: 24 timer + nedfrysning af laksen før brug i 1-4 døgn.
Ingredienser
Sådan gør du
Frys laksen i mindst 24 timer ved -20° (eller mindst 4 døgn ved -18°) for at undgå risiko for parasitter i fisken. Fjern eventuelle ben i laksefileten med en madpincet, og læg fileten med skindsiden nedad på et fad. Bland salt, sukker, enebær, knust laurbærblad og revet citronskal, og fordel blandingen på laksen. Dæk den med husholdningsfilm.
Sæt laksen i køleskabet, vend den efter 12 timer, og lad den trække endnu 12 timer. Skyl den herefter hurtigt under koldt vand, og dup den tør. Skær den i pæne tynde skiver med en skarp kniv.
Steg bygkernerne i rigeligt olie ved god varme, til de puffer og bliver gyldne. Læg kernerne på et stykke fedtsugende papir, og drys med røget salt.
Riv skallen af citron og appelsin, og pres saften af citronen. Pisk citronskal, appelsinskal, citronsaft, olie og honning sammen, og smag til med salt og peber.
Rør rygeost og cremefraiche sammen, og smag evt. til med mere cremefraiche.
Anret lakseskiverne på tallerkener, dryp med vinaigrette, og læg små klatter af røgcreme rundt om laksen. Pynt med lakserogn, salatblade, krydderurter og puffet perlebyg. Servér evt. lidt friskbagt lyst brød til forretten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk