Rimmet laks med rævesovs
5. marts 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Køb et godt stykke laks, og lav din helt egen frokostfavorit med hjemmelavet rævesovs!
Bemærk
Laksen skal 'rimme' på køl i 24 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg laksen i en frysepose, og hæld salt, sukker, dildfrø og skallen af halvdelen af appelsinen over. Læg laksen på køl, og lad den 'rimme' i 24 timer.
Skyl overskydende salt og krydderier af laksen, dup den tør, og skær den i tynde skiver. Pynt med frisk dild, fintrevet appelsinskal af den sidste halvdel og friskrevet peberrod.
Rør honning, de to slags sennep og hvidvinseddike sammen. Tilsæt rapsolien i en tynd stråle, mens du rører, så konsistensen bliver jævn. Smag til med dild, salt og peber, og servér til den rimmede laks.
Tip!
Laksen skal have været nedfrosset i 24 timer, inden du går i gang med at rimme den. Spørg evt. fiskehandleren om laks af sashimikvalitet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk