Rimmet laks med rævesovs

5. marts 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Køb et godt stykke laks, og lav din helt egen frokostfavorit med hjemmelavet rævesovs!

Bemærk
Laksen skal 'rimme' på køl i 24 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg laksen i en frysepose, og hæld salt, sukker, dildfrø og skallen af halvdelen af appelsinen over. Læg laksen på køl, og lad den 'rimme' i 24 timer.
Skyl overskydende salt og krydderier af laksen, dup den tør, og skær den i tynde skiver. Pynt med frisk dild, fintrevet appelsinskal af den sidste halvdel og friskrevet peberrod.
Rør honning, de to slags sennep og hvidvinseddike sammen. Tilsæt rapsolien i en tynd stråle, mens du rører, så konsistensen bliver jævn. Smag til med dild, salt og peber, og servér til den rimmede laks.

Tip!

Laksen skal have været nedfrosset i 24 timer, inden du går i gang med at rimme den. Spørg evt. fiskehandleren om laks af sashimikvalitet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar