Grøntsagssuppe med perlebyg

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Servér en fyldig suppe med grøntsager og perlebyg på en kødfri dag. Suppen mætter godt, men alligevel kan det være lækkert med et stykke godt brød til.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl persillerødder, knoldselleri og gulerødder, og skær dem i små skiver. Rens porren, og skær den i skiver. Pil løget, og hak det fint.
Steg grøntsagerne i olivenolie i en stor gryde i ca. 5 minutter, til de begynder at tage lidt farve.
Pil og pres hvidløgsfeddene. Hak timian, men tag lidt fra til pynt.
Bland hvidløg, timian, mosede tomater, perlebyg og bouillon med de stegte grøntsager i gryden, og lad suppen koge i ca. 30 minutter, til perlebyggen er mør. Smag suppen til med salt og peber.
Anret den rygende varme suppe i dybe tallerkener, drys med lidt frisk timian, og servér straks sammen med lunede boller eller brød.

Tip!

Smag suppen til med lidt cayennepeber eller et drys tørrede chiliflager, hvis du er glad for stærk mad. Har du suppe tilovers? Så varm den op dagen efter, og tag den med i en lille termokande som dagens frokostmåltid.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar