Ricottafyldt lammekølle og blomkål med kapers
Giv lammet en italiensk drejning med krydret fyld og en blomkålssalat med karakter.

31-60 min.
(0)
31. maj 2018 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Ingredienser
personer
- udbenet lammekøller (a ca. 500 g)
- 1
- flagesalt
- peber
- usaltede pistacienødder uden skal
- 25 g
- kruspersille (gem 1 stilk)
- ½ bundter
- usprøjtet citroner
- ½
- ricotta
- 250 g
- parmesan
- 1 dl
- hvidløg
- 2 fed
- hvidvin (gerne tør)
- 2 dl
Blomkål med kapers
- blomkål
- 1
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
- usprøjtet citroner
- 1
- kruspersille
- ½ bundter
- usaltede pistacienødder uden skal
- 25 g
- drænede kapers
- 50 g
- skalotteløg
- 1
- ansjosfileter i olie
- 4
- grønne oliven
- 50 g
Udstyr
- kødsnor
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°.
Åbn den udbenede lammekølle, og gnid den godt indvendigt og udvendigt med salt og peber.
Hak pistacienødder og persille. Riv skallen, og pres saften af citronen. Rør ricotta med nødder, persille, citronskal og -saft og parmesan.
Fordel fyldet i lammekøllen, og fold den sammen. Snør den til med kødsnor.
Læg lammekøllen i et ovnfast fad, og gnid ydersiden med knust hvidløg. Læg 1 stilk persille ved, og hæld hvidvin i bunden af fadet.
Steg lammekøllen i ovnen i 1½ time. Brug gerne et stegetermometer – ved en kernetemperatur på 63° er kødet svagt rosa, saftigt og lige til at spise.
Blomkål med kapers
Del blomkålen i små buketter, og skyl dem. Steg dem i olie i 5-6 minutter.
Riv skallen, og pres saften af citronen. Skyl og hak persillen, og bland den med citronsaft og -skal. Hak pistacienødder og kapers. Pil og hak løget fint.
Skær ansjoserne i mindre stykker, og kom dem på panden til blomkålen sammen med kapers, løg, nødder og oliven. Steg i 2-3 minutter, til blomkålen er færdig, men stadig har bid. Drys persille-citron-drys hen over blomkålen, og servér til lammekøllen.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner