Ricottafyldt lammekølle og blomkål med kapers

1. juni 2018 af .

Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic

Giv lammet en italiensk drejning med krydret fyld og en blomkålssalat med karakter.

Ingredienser

Udstyr

kødsnor

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°.
Åbn den udbenede lammekølle, og gnid den godt indvendigt og udvendigt med salt og peber.
Hak pistacienødder og persille. Riv skallen, og pres saften af citronen. Rør ricotta med nødder, persille, citronskal og -saft og parmesan.
Fordel fyldet i lammekøllen, og fold den sammen. Snør den til med kødsnor.
Læg lammekøllen i et ovnfast fad, og gnid ydersiden med knust hvidløg. Læg 1 stilk persille ved, og hæld hvidvin i bunden af fadet.
Steg lammekøllen i ovnen i 1½ time. Brug gerne et stegetermometer – ved en kernetemperatur på 63° er kødet svagt rosa, saftigt og lige til at spise.
Del blomkålen i små buketter, og skyl dem. Steg dem i olie i 5-6 minutter.
Riv skallen, og pres saften af citronen. Skyl og hak persillen, og bland den med citronsaft og -skal. Hak pistacienødder og kapers. Pil og hak løget fint.
Skær ansjoserne i mindre stykker, og kom dem på panden til blomkålen sammen med kapers, løg, nødder og oliven. Steg i 2-3 minutter, til blomkålen er færdig, men stadig har bid. Drys persille-citron-drys hen over blomkålen, og servér til lammekøllen.

Tip!

Lammekølle kan købes udbenet, kun med skankbenet tilbage. Man kan også selv ud-bene køllen eller spørge slagteren.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar