Lammekølle med perlerugsalat

Prøv denne lækre lammekølle med fyld af hvidløg, rosmarin, mynte og revet citronskal serveret med perlerugsalat med fennikel, valnødder og korender.

Bemærk
Ovntid: 60-75 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg lammekøllen i en bradepande. Pil og hak hvidløg groft sammen med rosmarin og mynteblade.
Riv skallen af citronen. Bland urter, hvidløg og citronskal sammen. Fyld krydderblandingen i lammekøllen.
Pensl med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg lammekøllen i ovnen på 200º i 60-75 minutter. Lad lammekøllen hvile i 15 minutter, før den skæres i tynde skiver.
Skyl perlerugen grundigt i koldt vand, og kog den i urtebouillon i 20-25 minutter.
Nip og skyl bønnerne. Kog dem med perlerugen de sidste 5-7 minutter. Hæld vandet fra i et dørslag, skyl perlerugen og bønnerne i koldt<br /> vand, og fyld dem over i en stor skål.
Fjern det yderste lag af fenniklen, og skyl den. Skær fenniklen på en mandolin, så skiverne bliver fine og helt tynde.
Bland perlerug og bønner med fennikel, hele valnødder og korender. Tilsæt valnøddeolie og æbleeddike, og smag til med salt og peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
21. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar