Lammekølle med perlerugsalat
21. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Prøv denne lækre lammekølle med fyld af hvidløg, rosmarin, mynte og revet citronskal serveret med perlerugsalat med fennikel, valnødder og korender.
Bemærk
Ovntid: 60-75 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg lammekøllen i en bradepande. Pil og hak hvidløg groft sammen med rosmarin og mynteblade.
Riv skallen af citronen. Bland urter, hvidløg og citronskal sammen. Fyld krydderblandingen i lammekøllen.
Pensl med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg lammekøllen i ovnen på 200º i 60-75 minutter. Lad lammekøllen hvile i 15 minutter, før den skæres i tynde skiver.
Skyl perlerugen grundigt i koldt vand, og kog den i urtebouillon i 20-25 minutter.
Nip og skyl bønnerne. Kog dem med perlerugen de sidste 5-7 minutter. Hæld vandet fra i et dørslag, skyl perlerugen og bønnerne i koldt<br />
vand, og fyld dem over i en stor skål.
Fjern det yderste lag af fenniklen, og skyl den. Skær fenniklen på en mandolin, så skiverne bliver fine og helt tynde.
Bland perlerug og bønner med fennikel, hele valnødder og korender. Tilsæt valnøddeolie og æbleeddike, og smag til med salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk