Stegt fisk med cremet blomkål og kapers

12. april 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Den panerede fisk er i godt selskab med flødestuvet blomkål.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl blomkålen, og del den i små buketter. Skyl forårsløgene, og hak dem fint. Skær citronen i både.
Kog blomkålsbuketterne i en gryde med saltet vand. Afdryp, men gem ½ dl i gryden. Tilsæt forårsløg og fløde, og lad det koge i 2-3 minutter. Tilsæt plukket dild, kapers og sennep, og smag til med saften fra 1 citronbåd (gem resten til servering),salt og peber.
Skær fisken i 4-8 portionsstykker.
Pisk ægget sammen i en dyb tallerken, og vend fiskestykkerne i æg og derefter i en skål med rasp.
Hæld olie og smør på en pande, og lad det bruse op. Steg fiskestykkerne i fedtstoffet i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Anret den cremede blomkål i dybe tallerkner, og top med stegt fisk og plukket dild. Servér med citronbåde, og spis evt. kogte kartofler til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar