Stegt fisk med cremet blomkål og kapers
12. april 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Den panerede fisk er i godt selskab med flødestuvet blomkål.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl blomkålen, og del den i små buketter. Skyl forårsløgene, og hak dem fint. Skær citronen i både.
Kog blomkålsbuketterne i en gryde med saltet vand. Afdryp, men gem ½ dl i gryden. Tilsæt forårsløg og fløde, og lad det koge i 2-3 minutter. Tilsæt plukket dild, kapers og sennep, og smag til med saften fra 1 citronbåd (gem resten til servering),salt og peber.
Skær fisken i 4-8 portionsstykker.
Pisk ægget sammen i en dyb tallerken, og vend fiskestykkerne i æg og derefter i en skål med rasp.
Hæld olie og smør på en pande, og lad det bruse op. Steg fiskestykkerne i fedtstoffet i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Anret den cremede blomkål i dybe tallerkner, og top med stegt fisk og plukket dild. Servér med citronbåde, og spis evt. kogte kartofler til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk