Torskerognsspread med kapers
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
I årets første måneder kan du købe frisk torskerogn hos fiskehandleren og forvandle det til delikat smørepålæg.
Ingredienser
Sådan gør du
Pak torskerognen i bagepapir, og læg den i en gryde. Hæld vand over, til det dækker. Tilsæt dildfrø og eddike, og bring det langsomt i kog. Skru ned, og lad det koge med små bobler i ca. 25 minutter.
Tag gryden af varmen, men lad torskerognen trække 20 minutter i kogevandet. Hæld vandet fra, pak torskerognen ud, og lad den afkøle.
Fjern hinderne fra torskerognen, og bræk den i mindre stykker. Pres saft af citronen. Mos torskerognen godt med en gaffel i en skål sammen med mayonnaise, kapers, cremefraiche og citronsaft.
Smag til med salt og peber, og opbevar den op til 3 dage i køleskabet.
Hak dild og purløg, og rør det i torskerognsspreaden lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk