Stegt blomkål med kapers, persille og brunet smør
Den her ret med stegt blomkål og brunet smør smager fantastisk. Servér den som tilbehør eller et vegetarisk måltid, f.eks. med salat til.

0-30 min.
(0)
2. juni 2025 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Stegt blomkål
- blomkål
- 1
- olivenolie til stegning
- 2 spsk.
- salt
Brunet smør
- smør
- 100 g
- kapers
- 2 spsk.
- bredbladet persille
- 1 håndfulde
- usprøjtet citroner
- 1
Sådan gør du
Stegt blomkål
Del blomkålen i 4 stykker - lad stokken sidde på. Steg dem stille og roligt i olie på en pande i 20-25 minutter. Tilsæt gerne lidt vand undervejs, så blomkålen damp-steger og bliver helt mør. Lad væden koge væk, så blomkålen kan stege gylden. Krydr med salt.
Brunet smør
Smelt smørret stille og roligt i en kasserolle. Tilsæt kapers, og lad smørret brune og kapersene riste let med.
Hak persillen fint. Skræl den gule skal af ca. halvdelen af citronen med en tyndskræller. Skær skrællen i fine strimler.
Vend persille og citronskal i smørret lige inden servering, og smag til med citronsaft
Servering
Anret blomkålen i dybe tallerkner med brunet smør.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner