Pizzahorn med skinke, ost og tomat
1. juli 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
De bløde pizzahorn kan fyldes med lige præcis den slags ost, du foretrækker. Her har vi brugt revet mozzarella, men du kan sagtens udskifte den med f.eks. Gouda, Vesterhavsost eller cheddar.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren, og rør den ud i vandet i en røreskål. Tilsæt olie, sukker, salt og ølandshvedemel, og rør det sammen på en røremaskine.
Tilsæt hvedemel og smør, og ælt dejen grundigt sammen i 8-10 minutter, til den er glat og smidig og gerne lidt klistret. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 2 stykker. Rul hvert dejstykke ud til en stor rund cirkel.
Smør et tyndt lag tomatsauce på hver dejcirkel, drys med revet ost, og krydr med oregano, salt og peber. Skær hver dejcirkel i 8 stykker med en pizzaskærer. Riv skinken i mindre stykker, så der bliver 16 stykker i alt, og fordel dem oven på fyldet.
Rul dejen sammen fra den brede ende, så de bliver til horn, og fordel dem på 2 bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i 20 minutter.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Pensl hornene med sammenpisket æg, og drys med tørret oregano og rosmarin.
Bag pizzahornene i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en bagerist. Servér dem lune, eller frys dem ned til senere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk