Fransk galette med skinke og ost
16. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
En galette er en fransk madpandekage af boghvedemel, der smager fantastisk – især når den fyldes med spejlæg, skinke og smeltet ost! Bring den franske stemning af fortovscafé hjem i stuen.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk mel, æg, mælk og salt sammen til en jævn dej uden klumper – brug en elpisker eller stavblender.
Smelt lidt af smørret på en pande med tilhørende låg. Tilsæt ½-1 dl dej, og vip hurtigt med panden, så dejen fordeler sig jævnt. Gentag, til du har lavet det antal galetter, du har dej til.
Læg 1 skive ost i midten af hver galette. Læg 2 skiver skinke oven på osten, og rul kanterne lidt sammen, så du former små reder, hvor du kan slå 1 æg ud i hver.
Læg låg på panden, og steg galetten i ca. 5 minutter ved lav varme, indtil spejlægget er stegt færdigt.
Læg den færdige galette på en tallerken med alufolie over, så den holder sig varm, imens processen gentages.
Skyl og tør spinaten. Servér galetterne på en bund af spinat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk