Macarons med brombær og hvid chokolade
16. november 2018
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Det kan være lidt tricky at lave macarons, men har du et sukkertermometer og er opmærksom på at veje præcist af, er det ikke så svært igen. Belønningen er i værd at vente på!
Ingredienser
Udstyr
et sukkertermometer
to sprøjteposer
Sådan gør du
Bræk chokoladen i små stykker, og læg den i en kasserolle. Tilsæt fløde og brombær, og varm op ved så lav varme som muligt. Rør forsigtigt, til konsistensen er cremet og ensartet.
Sigt brombærkernerne fra, og hæld ganachen i en sprøjtepose eller en frysepose. Læg den i køleskabet et par timer, til den har sat sig og er lidt koldere end stuetemperatur.
Rør æggehvide, flormelis og mandelmel sammen til en fast marcipanlignende masse, og sæt til side.
Hæld vand og sukker i en kasserolle, og varm det op ved svag varme, til lagen bliver som en sirup, og temperaturen er 117-118°. Pisk hviderne stive, men så de stadig har bløde toppe. Hæld sukkerlagen i æggehviderne i en tynd stråle, og pisk marengsmassen, til den er afkølet og meget stiv og blank.
Vend en stor skefuld marengs i den faste mandelmasse, og vend derefter resten af marengsmassen forsigtigt i. Du skal ikke røre for meget, for så risikerer du, at massen bliver for tynd – den skal være fin og ensartet.
Er konsistensen for tynd, flyder den hurtigt ud, når du sprøjter den ud på bagepladen. Tilsæt i så fald lidt ekstra flormelis. Er konsistensen for tyk, kan den slet ikke flyde ud. Tilsæt derfor lidt ekstra æggehvide.
Hæld massen i en sprøjtepose, og sprøjt macaronerne ud på en bageplade med bagepapir. Lav dem så ensartet som muligt. Er der toppe på, så dyp fingeren i koldt vand, og tryk ganske let toppen ned.
Lad macaronerne hvile i 30-40 minutter, så de danner en tynd skorpe i overfladen – dermed hæver de på den karakteristiske macaronmåde, og overfladen bliver fin blank.
Bag dem i ovnen ved 160° i 10 minutter. Sæt derefter en træske i klemme i ovnlågen, skru ned på 130°, og bag videre i 4 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle helt af på bagepladen.Sprøjt ganache på halvdelen af macaronerne, læg til sidst de resterende ovenpå. Drys med brombærstøv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk