Issandwich med macarons, hindbæris og chokolade
26. juli 2018
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Tryl den franske macaron om til en frossen issandwich. Her får du opskriften på lækre chokolademacarons fyldt med syrligsød hindbæris, der som prikken over i'et dyppes i chokolade.
Bemærk
Frysetid: Natten over.
Ingredienser
Udstyr
en rund kageudstikker, 5 cm i diameter
en sprøjtepose med rund tylle
Sådan gør du
Blend hindbær og sukker, og si kernerne fra. Hæld mælk og fløde i en skål, og rør hindbærpuréen i. Smag til med citronsaft.
Kør massen på ismaskine. Kom den færdige is i en stor boks, og jævn den ud, så den er ca. 2 cm tyk. Sæt den i fryseren natten over.
Stik cirkler ud med en rund kageudstikker, så der er en til hver sandwich, og spis eller gem resten af isen. Læg de runde hindbæris på frys, indtil du skal bruge dem.
Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel. Tilsæt flormelis og kakaopulver, og blend videre. Sigt blandingen i en skål, og stil den til side.
Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk i et par minutter, indtil marengsen danner bløde toppe. Vend forsigtigt mandelblandingen i marengsen.
Fyld blandingen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små cirkler på 5 cm i diameter ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i ca. en halv time. Bag dem derefter ved 150° i ca. 14 minutter.
Lad bundene køle helt af, læg så en rund hindbæris mellem to bunde, og læg iskagerne i fryseren, mens du gør chokoladen klar.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og dyp halvdelen af hver iskage i chokoladen. Opbevar iskagerne i fryseren indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk