Mokkamousse med hvid chokolade
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Jakob Helbig
Kombinationen af kaffe og hvid chokolade er intet mindre end fantastisk! Moussen er super nem at lave og passer perfekt til en gæstemiddag, hvor man har tid til at forberede den i forvejen.
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør instant kaffepulver ud i det kogende vand, og lad det afkøle.
Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og lad den køle en smule af.
Pisk æggeblommer og rørsukker sammen med en elpisker, til det er lyst og skummende.
Pisk fløden til let skum, og vend det i blandingen. Pisk æggehviderne let stive, og vend dem forsigtigt i blandingen.
Vend den hvide chokolade og den afkølede kaffe i æggemassen.
Fordel kaffemoussen i små portionsglas, og stil dem på køl mindst 4 timer, gerne natten over.
Høvl de 2 slags chokolade i spåner, og drys dem over moussen.
Tip!
Sådan smelter du chokolade over vandbad: Bræk chokoladen i mindre stykker, og læg dem i en varmefast skål. Placer skålen over en lille gryde med næsten kogende vand i bunden – skålens bund må ikke ramme vandet. Undgå, at der kommer vand eller damp i chokoladen. Rør i chokoladen, når den begynder at smelte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk