Krydrede knækbrødsstænger
16. september 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
De knasende sprøde knækbrød gemmer på en overraskende smag. De er nemlig godt krydrede med chili og koriander og tilsat et frisk pift fra limefrugter. En frugtig brown ale afrunder smagen med sin sødme og karamelagtige noter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Knus chiliflager og koriander i en morter, eller kør dem hurtigt i en køkkenmaskine. Rist krydderierne sammen med hørfrø, græskarkerner og solsikkekerner på en tør pande ad et par omgange. Afkøl, og bland med havregryn og rugmel.
Riv skallen af limefrugterne, og rør den i kerneblandingen sammen med ca. 1 spsk. limesaft, revet parmesan, øl og olie.
Bland mel, bagepulver og salt. Rør det godt sammen med de øvrige ingredienser, det er lettest at bruge hænderne.
Del knækbrødsmassen i to, og rul hvert stykke tyndt ud imellem to stykker bagepapir. Markér lange stænger i overfladen med et pizzahjul eller en skarp kniv, og bag knækbrødspladerne sprøde i ovnen i ca. 20 minutter.
Knæk stængerne fra hinanden, imens de er lune, og lad dem afkøle på bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk