Krydrede kanelkiks
14. august 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Helena Priem
De krydrede kiks minder i smagen om de klassiske Bastognekiks, som du kan købe i supermarkedet.
Bemærk
Afkøling: 30 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Pisk smør, muscovadosukker, vaniljesukker og sirup cremet i en skål med en elpisker. Bland hvedemel, kanel, kardemomme, ingefær, bagepulver og salt i en anden skål, og rør det i dejen med en ske. Saml dejen med hænderne.
Del dejen i 2 lige store stykker, tril dem til ruller, og tryk dem til let flade stænger, som måler ca. 7 x 32 cm. Læg stængerne over på en bageplade beklædt med bagepapir, og pres et rillet mønster i dejen med en gaffel.
Bag dejstængerne i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne. Tag dem ud af ovnen, og afkøl dem i 2 minutter på bagepladen. Skær dem herefter ud i 4 cm brede stykker, mens de stadig er lune, så får de et pænt snit. Flyt dem over på en bagerist, og afkøl dem helt. Opbevar i en lufttæt beholder eller kagedåse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk