Krydrede kanelkiks

14. august 2023 af .

Foto: Helena Priem

De krydrede kiks minder i smagen om de klassiske Bastognekiks, som du kan købe i supermarkedet.

Bemærk
Afkøling: 30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Pisk smør, muscovadosukker, vaniljesukker og sirup cremet i en skål med en elpisker. Bland hvedemel, kanel, kardemomme, ingefær, bagepulver og salt i en anden skål, og rør det i dejen med en ske. Saml dejen med hænderne.
Del dejen i 2 lige store stykker, tril dem til ruller, og tryk dem til let flade stænger, som måler ca. 7 x 32 cm. Læg stængerne over på en bageplade beklædt med bagepapir, og pres et rillet mønster i dejen med en gaffel.
Bag dejstængerne i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne. Tag dem ud af ovnen, og afkøl dem i 2 minutter på bagepladen. Skær dem herefter ud i 4 cm brede stykker, mens de stadig er lune, så får de et pænt snit. Flyt dem over på en bagerist, og afkøl dem helt. Opbevar i en lufttæt beholder eller kagedåse.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar