Krydrede ostestjerner

25. februar 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Servér krydrede ostestjerner, når I trænger til en superlækker hjemmelavet snack, der er sprød og salt. Ostestjernerne passer til næsten hvad som helst i glassene, og de er også gode at lave, hvis du har en rest ost, der skal bruges.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
En eller flere stjerneudstikkere

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Riv ost og smør fint i en skål, og sigt melet i.
Tilsæt salt, og ælt det sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen ud til en plade på ca. 5 mm i tykkelsen mellem 2 stykker bagepapir eller på et meldrysset bord.
Udstik dejen i stjerner med en lille småkageform. Sæt evt. formen i mel mellem hvert udstik, så dejen ikke hænger fast i formens spidser.
Læg stjernerne på en bageplade med bagepapir, og drys med krydderier. Lad evt. nogle af stjernerne være uden krydderi.
Bag ostestjernerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne i kanten. Afkøl dem på en bagerist.
Nyd dem straks, eller opbevar dem i en kagedåse med bagepapir.

Tip!

Har du ikke en stjerneudstikker ved hånden, kan du naturligvis også lave ostehjerter, osteklokker eller noget helt tredje.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar