Krydrede gulerodsboller

19. juni 2018 af .

Foto: AOP

Nybagte gulerodsboller med tandsmør kan gøre enhver morgen lidt bedre. De lækre boller er også perfekte som sandwichboller eller som tilbehør til varme supper.

Bemærk
Hævetid i alt: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld det kogende vand over hvedekernerne, og lad det stå og trække i ½ time. Rør gæren ud i vandet sammen med krydderierne.
Riv gulerødderne groft, og rør dem sammen med speltmel. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og rør dejen rigtig godt i et par minutter. Den skal være ret blød.
Drys mel over, og stil den til hævning med film over i minimum 1½ time eller gerne natten over i køleskabet.
Tag dejen ud, og brug en stor ske til at forme bollerne med. De må gerne være uregelmæssige. Lad dem efterhæve i ½ time på pladen.
Drys med mel, og bag bollerne på næstnederste rille i en 210° varm ovn i 15-20 minutter. Afkøl på en rist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar