Krydrede kødboller med couscoussalat
19. maj 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Krydrede kødboller er Mellemøstens svar på den folkekære frikadelle. Servér dem evt. på spyd med couscoussalat til.
Ingredienser
Udstyr
evt. små spyd
Sådan gør du
Tilbered couscoussen efter anvisningen på pakken.
Tænd ovnen på 225°. Pil og knus hvidløg. Knus korianderfrø i en morter. Riv skallen af citronen. Bland kødet med hvidløg, korianderfrø, kebabkrydderi, citronskal, salt og peber. Form farsen til ovale kødboller. Sæt evt. små spyd i kødbollerne, og steg dem 10 minutter i ovnen.
Skræl gulerødderne, og riv dem i tynde strimler. Pres saften af appelsinen.
Rør appelsinsaft, olie og eddike sammen i en skål. Vend dressingen med den kogte couscous, korender og gulerodsstrimler.
Drys mandelflager og frisk koriander på, og servér salaten til kødbollerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk