Krydrede tyndbrød
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Helt sprøde tyndbrød, der er gode som snacks sammen med tapenade, oliven og en god pølse. Kan også bruges som madbrød til en suppe eller salat, eller blot spises som knækbrød for at stille den lille sult.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist de hele krydderier på en tør pande, til de popper let op. Køl af, og knus/stød dem fint i en morter. Tag evt. lidt fra til drys.
Bland de knuste krydderier med fuldkornsmelet, og rør fløde og vand i. Ælt hvedemel i, lidt ad gangen, til du får en smidig dej, der kan æltes på bordet.
Rul dejen ret tyndt ud på et meldrysset bord. Skær den i strimler, trekanter eller firkanter, og læg dem på en plade med bagepapir. Pensl med vand, og drys med flagesalt og evt. lidt af de knuste krydderier.
Bag tyndbrødene i en 220° varm ovn i 10-15 minutter, til de buler lidt op og får farve. Tjek et af brødene for at være sikker på, at de er bagt nok.
Læg dem på en rist til afkøling, og opbevar dem i en dåse, når de er helt kolde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk