Kraut med ingefær og æble

31. januar 2022 af .

Foto: Ditte Ingemann

Kraut er fermenteret kål og grøntsager, også kendt som sauerkraut, surkål. Det vigtigste, når du laver kraut, er, at hovedingrediensen er kål, da den har et højt naturligt indhold af mælkesyrebakterier.

Bemærk
Hviletid: 21-28 dage.

Ingredienser

Sådan gør du

Fjern de to yderste blade fra kålhovedet, skyl dem, og læg dem til side til senere brug. Skær kålhovedet i kvarter, og fjern den inderste midte. Snit kålen i tynde strimler.
Skyl æblerne, og skær dem i tynde skiver. Skær skrællen af ingefæren, og riv den fint.
Fordel kål, æbler og ingefær i en stor skål, og tilsæt salt. Massér saltet ind i kålblandingen med rene hænder, til blandingen afgiver saft. Det tager ca. 5-7 minutter.
Fordel kålblandingen i et sylteglas sammen med den overskydende lage. Pres det hele godt ned i glasset, så kålblandingen dækkes helt af lagen.
Læg de yderste kålblade oven på kålen i sylteglasset, og pres det hele ned under lagen. Sørg for, at der er 3-4 cm luft foroven i sylteglasset. Sæt låg på, og stil det til at fermentere på en tallerken.
Lad kålen fermentere i 21-28 dage, gerne ved ca. 20°. Sørg for at åbne sylteglasset hver dag de første 5-7 dage, så der ikke dannes overtryk.
Opbevar krauten på køl, hvor den kan holde sig i et par måneder.

Tip!

Smag på din kraut efter ca. 20 dage. Hvis den ikke er sur nok, kan du lade den fermentere videre. Smag på den løbende indtil den 28. dag, hvor den bør være klar. Brug den i salater, som tilbehør til aftensmaden, i sandwich og burgere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar