Æblecrumble med ingefær
1. marts 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Sød marcipan, syrlige æbler og krydret ingefær. Sammen skaber de tre ingredienser en god balance i den her crumble, der smager absolut bedst, når den bages med danske æbler.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Skær smørret i mindre stykker, og riv marcipanen på den grove side af et rivejern.
Smuldr smør, marcipan, mel, sukker og ingefær sammen med fingrene i en skål.
Fordel halvdelen af dejen i bunden af en tærteform, ca. 25 cm i diameter. Bag bunden i ovnen i 7 minutter.
Skyl æblerne, og skær dem i tynde skiver. Skyl citronen, og riv skallen fint. Bland æble, citronskal og friskpresset citronsaft sammen i en skål. Fordel æblerne i formen.
Smuldr resten af dejen på toppen af kagen. Skru ovnen ned til 200°, og bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk