Æblecrumble med ingefær

1. marts 2021 af .

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Sød marcipan, syrlige æbler og krydret ingefær. Sammen skaber de tre ingredienser en god balance i den her crumble, der smager absolut bedst, når den bages med danske æbler.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225°. Skær smørret i mindre stykker, og riv marcipanen på den grove side af et rivejern.
Smuldr smør, marcipan, mel, sukker og ingefær sammen med fingrene i en skål.
Fordel halvdelen af dejen i bunden af en tærteform, ca. 25 cm i diameter. Bag bunden i ovnen i 7 minutter.
Skyl æblerne, og skær dem i tynde skiver. Skyl citronen, og riv skallen fint. Bland æble, citronskal og friskpresset citronsaft sammen i en skål. Fordel æblerne i formen.
Smuldr resten af dejen på toppen af kagen. Skru ovnen ned til 200°, og bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar