Crumble med æble, tranebær og ingefær
15. november 2018
af
Anne Moltke Dahl.
Foto: Columbus Leth
Crumble er en nem kage, som får hele huset til at dufte af hjemmebag. Denne udgave er med æble, tranebær og ingefær, der giver en sød, frisk og skarp smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl æblerne, og skær dem i mindre stykker uden kernehus. Skær syltet ingefær i små tern.
Fordel æblestykker, ingefær, tranebær og lidt af lagen fra ingefæren i et smurt ovnfast fad.
Bland mel, sukker og rørsukker i en skål. Smuldr smørret i dejen, til det ligner grov rasp. Hak hasselnødderne, og bland dem i.
Fordel crumbledejen over æblerne i fadet. Bag crumblen i en 190° varm ovn i ca. 25 minutter.
Servér crumblekagen lun, evt. med vaniljeis eller flødeskum til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk