Æblemos med ingefær

Servér den skønne æblemos med ingefær som et lækkert indslag på brunchbordet, som en formiddagssnack eller som dessert.

Æblemos med ingefær
0-30 min.

(0)

January 16, 2023 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan kan du bruge din æblemos:

  • Til morgenmaden er æblemos god som topping til skyr, yoghurt eller havregrød.
  • Som dessert kan æblemos bruges til gammeldags æblekage, trifli eller som topping på vafler.
  • Æblemosen smager så dejligt, at den selvfølgelig også bare kan nydes som den er. Top den eventuelt med bær, nødder eller en klat flødeskum!

Giv din æblemos ekstra smag

Skal din æblemos smage af lidt mere end bare æble? Det kan være lækkert at tilføje ekstra elementer til din æblemos. Prøv eksempelvis ingefær og honning som i denne opskrift, og ellers smager æblemos med vanilje eller citron også rigtig dejligt. Derudover kan kanel være et dejligt twist i æblemosen, især hvis du vil gøre den lidt julet. Mulighederne er mange!

Frys æblemos ned

Hvis du har virkelig mange æbler, kan du med fordel lave en stor portion æblemos. Den kan nemlig sagtens fryses ned, så du kan få glæde af den hen ad vejen, hvis du ikke kan spise det hele på én gang.

Hvilke æbler er bedst til æblemos?

Alle slags æbler kan bruges til æblemos, men da nogle er sødere end andre, så vær opmærksom på hvor meget du søder æblemosen. Hvis du ikke har dit eget æbletræ i haven og alligevel skal ud at købe æbler, så kan du med fordel gå efter at købe madæbler, eksempelvis Belle de Boskoop, Ingrid Marie, Elstar, Cox Orange eller Filippa. Disse æbler bidrager med den rigtige konsistens og med syre.

Læs meget mere om æblesorter i ISABELLAS’ guide: Vælg en god æblesort.

Måske du også kan li'