Æblesmør med ingefær

1. juni 2018 af .

Foto: Jakob Helbig

Du kan bruge smørret som alternativ til marmelade. Uden konserveringsmiddel holder det sig i en måneds tid på køl.

Bemærk
Kogetid: I alt ca. 1 time og 40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl æblerne, og skær dem i grove stykker uden at skrælle dem (fjern kernehuset). Læg dem i en tykbundet gryde, og tilsæt vand.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og læg vaniljekorn og den tomme bælg i gryden.
Tilsæt allehånde, ingefær, sukker og salt. Riv skallen og pres saften af citronen, og hæld det i gryden med æbler og krydderier.
Læg låg på, og lad æblerne simre i gryden i 30-40 minutter, til de er helt udkogte.
Fjern vaniljestang og ingefær. Blend æblegrøden til mos med en stavblender. Pres mosen gennem en sigte, hæld den tilbage i gryden, og kog videre i ca. 1 time ved svag varme. Hold øje med, at det ikke brænder på. Æblesmørret bliver helt mørkt i farven, når det er færdigt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar