Æblesmør med ingefær
Du kan bruge smørret som alternativ til marmelade. Uden konserveringsmiddel holder det sig i en måneds tid på køl.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Jakob Helbig
Bemærk:Kogetid: I alt ca. 1 time og 40 minutter.
Ingredienser
glas
- æbler fx Belle de Boskoop
- 1½ kg
- vand
- 1½ dl
- vaniljestænger
- 1
- hel allehånde
- 6
- frisk ingefær
- 40 g
- rørsukker
- 300 g
- salt
- ½ tsk.
- usprøjtet citroner
- ½
Sådan gør du
Skyl æblerne, og skær dem i grove stykker uden at skrælle dem (fjern kernehuset). Læg dem i en tykbundet gryde, og tilsæt vand.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og læg vaniljekorn og den tomme bælg i gryden.
Tilsæt allehånde, ingefær, sukker og salt. Riv skallen og pres saften af citronen, og hæld det i gryden med æbler og krydderier.
Læg låg på, og lad æblerne simre i gryden i 30-40 minutter, til de er helt udkogte.
Fjern vaniljestang og ingefær. Blend æblegrøden til mos med en stavblender. Pres mosen gennem en sigte, hæld den tilbage i gryden, og kog videre i ca. 1 time ved svag varme. Hold øje med, at det ikke brænder på. Æblesmørret bliver helt mørkt i farven, når det er færdigt.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner