Æblesmør med ingefær

Du kan bruge smørret som alternativ til marmelade. Uden konserveringsmiddel holder det sig i en måneds tid på køl.

Æblesmør med ingefær
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Jakob Helbig
Bemærk:Kogetid: I alt ca. 1 time og 40 minutter.

Ingredienser

glas
æbler fx Belle de Boskoop
1½ kg
vand
1½ dl
vaniljestænger
1
hel allehånde
6
frisk ingefær
40 g
rørsukker
300 g
salt
½ tsk.
usprøjtet citroner
½

Sådan gør du

Skyl æblerne, og skær dem i grove stykker uden at skrælle dem (fjern kernehuset). Læg dem i en tykbundet gryde, og tilsæt vand.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og læg vaniljekorn og den tomme bælg i gryden.
Tilsæt allehånde, ingefær, sukker og salt. Riv skallen og pres saften af citronen, og hæld det i gryden med æbler og krydderier.
Læg låg på, og lad æblerne simre i gryden i 30-40 minutter, til de er helt udkogte.
Fjern vaniljestang og ingefær. Blend æblegrøden til mos med en stavblender. Pres mosen gennem en sigte, hæld den tilbage i gryden, og kog videre i ca. 1 time ved svag varme. Hold øje med, at det ikke brænder på. Æblesmørret bliver helt mørkt i farven, når det er færdigt.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'