Æblesmør med ingefær
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Du kan bruge smørret som alternativ til marmelade. Uden konserveringsmiddel holder det sig i en måneds tid på køl.
Bemærk
Kogetid: I alt ca. 1 time og 40 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl æblerne, og skær dem i grove stykker uden at skrælle dem (fjern kernehuset). Læg dem i en tykbundet gryde, og tilsæt vand.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og læg vaniljekorn og den tomme bælg i gryden.
Tilsæt allehånde, ingefær, sukker og salt. Riv skallen og pres saften af citronen, og hæld det i gryden med æbler og krydderier.
Læg låg på, og lad æblerne simre i gryden i 30-40 minutter, til de er helt udkogte.
Fjern vaniljestang og ingefær. Blend æblegrøden til mos med en stavblender. Pres mosen gennem en sigte, hæld den tilbage i gryden, og kog videre i ca. 1 time ved svag varme. Hold øje med, at det ikke brænder på. Æblesmørret bliver helt mørkt i farven, når det er færdigt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk