Klassiske julesmåkager
27. november 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Gertrud Sabroe Termansen
Her får du en nem og simpel opskrift på klassiske julesmåkager. De sprøde småkager er fyldt med varme krydderier som kanel, ingefær og nelliker, der tilsammen giver den helt rigtige julesmag.
Ingredienser
Udstyr
stjerneudstikkere i forskellige former
Sådan gør du
Smelt brun farin, sirup og smør sammen i en gryde ved lav varme. Rør krydderier og natron i. Tag gryden af varmen, og afkøl massen, til den er lun.
Rør æg og mel i, og ælt dejen sammen, til den er jævn og glat. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst 4 timer eller gerne til næste dag.
Tænd ovnen på 200°. Ælt hurtigt brunkagedejen igennem, og rul den ud med en kagerulle på et meldrysset bord i ½ cm’s tykkelse.
Stik dejen ud i stjerner i forskellige størrelser med kageudstikkerne, og læg dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
Sæt 1 plade i ovnen ad gangen, og bag kagerne i 8 minutter pr. plade, til de er let gyldne. Afkøl kagerne helt på en rist, og opbevar dem i en lufttæt kagedåse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk