Klassiske pebernødder
1. november 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Pebernødder er svære at holde fingrene fra, når man først går i gang. Pak dem evt. i cellofanposer eller små dåser, og forær dem væk som fine værtindegaver.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, rørsukker og vaniljekorn luftigt i en skål med en elpisker. Pisk fløden i.
Bland mel, krydderier, bagepulver og natron, og rør melblandingen i dejen. Ælt dejen godt sammen med hænderne, til den er fast og blank.
Rul dejen ud til fingertykke pølser, og skær dem i små stykker på 2 cm.
Fordel dejstykkerne på bageplader med bagepapir – de flyder kun ganske let ud, så der kan være mange på pladen.
Bag pebernødderne let gyldne i ovnen i ca. 10 minutter. Lad dem køle helt af på bagepladen, og opbevar dem i en kagedåse foret med bagepapir.
Tip!
Pebernødderne bliver ekstra festlige, hvis du dypper dem i smeltet mørk chokolade og evt. drysser dem med lidt spiseligt guldstøv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk