Klassiske bagels

29. juni 2023 af .

Foto: Stine Christiansen

Det særlige ved bagels er, at de koges og har et hul i midten. De er geniale i madpakken, og du kan fylde dem med lige præcis dét fyld, du foretrækker. Få en god grundopskrift på bagels her!

Bemærk
Hævetid: 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en røreskål. Tilsæt vand, og rør rundt, til gæren er opløst.
Tilsæt sukker, olie og halvdelen af melet, og rør det sammen til en klistret dej. Tilsæt salt og resten af melet lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt i en røremaskine i 7-8 minutter, til den er glat og fast. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
Hæld dejen ud på bordet, og tag evt. lidt olie på fingrene. Del dejen i 6 lige store stykker. Form dejstykkerne til runde boller, og lav et hul i midten af hver bolle med din tommelfinger – drej bollen rundt, så hullet bliver tydeligt og relativt stort.
Læg bagepapir på en bageplade, og drys lidt mel over papiret. Fordel de 6 bagels på bagepladen, dæk dem med et fugtigt viskestykke, og lad dem hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Tænd ovnen på 210°. Bring en stor gryde med vand i kog. Skru ned til middel varme, så snart vandet koger. Læg forsigtigt 1-2 bagels ad gangen ned i det kogende vand, og lad dem koge i ca. 1 minut på hver side. Tag dem op med en hulske, og læg dem over på en ny bageplade med bagepapir efterhånden, som de er færdigkogte.
Pensl bagelsene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 15-17 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem let på en bagerist inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar