Klassiske chokoladeboller

20. september 2021 af .

Foto: Peter Kam

Klassiske chokoladeboller er altid et hit. Hælder du lidt danskvand i dejen, bliver bollerne ekstra luftige. Snup en med i madpakken, eller spis den til eftermiddagskaffen.

Bemærk
Hævetid i alt: 50 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde. Hæld mælken i smørret, og rør rundt, indtil væsken er 37°.
Smuldr gæren i en skål, og hæld væsken over gæren. Rør rundt, indtil gæren er opløst.
Tilsæt danskvand, æg, sukker, salt, bagepulver, mel og kardemomme i skålen. Ælt dejen sammen til en smidig dej, gerne i en røremaskine.
Hak chokoladen fint, og hæld chokoladen i dejen. Ælt den hurtigt sammen.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. Form boller, og placér dem på en bageplade med bagepapir.
Tænd ovnen på 200°. Lad bollerne hæve tildækket i 20 minutter.
Pisk æggehviden sammen, og pensl bollerne med æg. Bag bollerne i ovnen i 8-10 minutter.

Tip!

Bag chokoladeboller med køleskabskold chokolade. Er chokoladen kold, smelter den ikke så hurtigt, når du ælter den ind i dejen, og bollerne beholder sin lyse farve.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar