Klassiske chokoladeboller
20. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Klassiske chokoladeboller er altid et hit. Hælder du lidt danskvand i dejen, bliver bollerne ekstra luftige. Snup en med i madpakken, eller spis den til eftermiddagskaffen.
Bemærk
Hævetid i alt: 50 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde. Hæld mælken i smørret, og rør rundt, indtil væsken er 37°.
Smuldr gæren i en skål, og hæld væsken over gæren. Rør rundt, indtil gæren er opløst.
Tilsæt danskvand, æg, sukker, salt, bagepulver, mel og kardemomme i skålen. Ælt dejen sammen til en smidig dej, gerne i en røremaskine.
Hak chokoladen fint, og hæld chokoladen i dejen. Ælt den hurtigt sammen.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. Form boller, og placér dem på en bageplade med bagepapir.
Tænd ovnen på 200°. Lad bollerne hæve tildækket i 20 minutter.
Pisk æggehviden sammen, og pensl bollerne med æg. Bag bollerne i ovnen i 8-10 minutter.
Tip!
Bag chokoladeboller med køleskabskold chokolade. Er chokoladen kold, smelter den ikke så hurtigt, når du ælter den ind i dejen, og bollerne beholder sin lyse farve.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk