Klassiske brunkager

2. november 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Skær dem papirtynde eller lidt tykkere, alt efter hvordan du foretrækker dine småkager.

Bemærk
Køletid: 12 timer

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smør, sukker og sirup sammen i en gryde under omrøring. Hæld lidt af den varme sukkermasse i en kop, og opløs potasken heri. Hæld potaskeblandingen og resten af sukkermassen i en skål.
Bland hvedemel, kanel og nelliker sammen. Hak mandlerne, og vend dem i sukkermassen sammen med melblandingen. Ælt dejen, til den er ensartet og smidig.
Form dejen til aflange ruller med en diameter på 4 cm, og læg dem i køleskabet i 10-12 timer eller gerne natten over.
Tænd ovnen på 170°. Skær dejrullerne i meget tynde skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag brunkagerne i ovnen i 8-10 minutter. Afkøl på en rist.

Tip!

I stedet for mandler kan du bruge andre nødder. Prøv f.eks. med usaltede pistacienødder eller hasselnødder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar