Kanel-babka
25. maj 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Kanelbrødet er sødt og lækkert og kan både skæres i skiver eller trækkes fra hinanden i store bløde flager.
Bemærk
Hævetid: 10½ time
Ingredienser
Udstyr
1 aflang brødform
Sådan gør du
Lun mælken, til den er lillefingervarm. Smuldr gæren i den lune mælk, og rør rundt, til den er opløst. Tilsæt sukker, kardemomme og æg, og rør sammen. Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen sammen på en røremaskine ved lav til middel hastighed i ca. 2 minutter.
Skær smørret i små tern, og tilsæt dem til dejen lidt ad gangen, mens røremaskinen kører. Skru op for hastigheden, og ælt dejen i 8-10 minutter, til den er blank, fedtet og blød.
Dæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve ved stuetemperatur i 30 minutter. Fjern viskestykket, og dæk i stedet skålen med husholdningsfilm eller et låg. Lad dejen hæve på køl i mindst 8 timer.
Sørg for, at smørret er meget blødt. Rør blødt smør, brun farin, kanel og salt sammen i en skål.
Tag dejen ud fra køl, og rul den ud med en kagerulle på et let meldrysset bord til et rektangel, som er ca. ½ cm tyk. Smør kanelfyldet ud på dejen i et jævnt lag. Rul forsigtigt dejen sammen til en lang rulle. Skær rullen igennem på langs med en skarp kniv, så den åbner sig op. Sno de åbne ruller omkring hinanden, og sørg for, at skærefladen med fyldet er synlig og vender opad. Klem lidt om enderne, så de samler sig.
Læg det snoede brød i en aflang brødform beklædt med bagepapir. Pensl brødet med sammenpisket æg. Bland kanel og sukker, og drys det på brødet. Lad brødet hæve i formen i 2 timer.
Tænd ovnen på 185°. Bag brødet i ovnen i 30-35 minutter, til det er gennembagt og lyder hult, når du banker på det under bunden. Afkøl det let på en rist, og servér det lunt og friskbagt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk