Babka med Nutella

17. maj 2021 af .

Foto: Peter Kam

Vil du imponere lidt ekstra i køkkenet, skal du kaste dig ud i at bage babka. Det er ikke specielt svært at lave, men når du tager chokoladebrødet ud af ovnen, er det til gengæld svært ikke at blive imponeret over det flettede brød.

Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 25 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål. Varm mælken til 37° i en gryde, og hæld mælken over gæren. Rør gæren ud.
Tilsæt smør, sukker, kardemomme, salt, æg og begge slags mel, og ælt dejen sammen, så den bliver smidig, gerne i en bagemaskine.
Lad dejen hæve overdækket i 45 minutter.
Rul dejen ud til en aflang firkant, ca. 30 x 45 cm, på et meldrysset bord med en kagerulle. Smør dejen med chokoladesmørepålæg. Hak chokoladen groft, og drys den over dejen.
Rul dejen sammen fra langsiden som en roulade. Skær rullen igennem på langs med en skarp kniv, så den åbner sig op. Sno de åbne ruller omkring hinanden, og sørg for, at skærefladen med fyldet er synlig og vender opad. Klem lidt om enderne, så de samler sig. Læg det snoede brød i en stor, aflang brødform beklædt med bagepapir.
Lad brødet hæve tildækket i 40 minutter. Pensl brødet med sammenpisket æggehvide.
Tænd ovnen på 180°. Bag brødet midt i ovnen i 35-40 minutter, eller til det lyder hult, når du banker i bunden af det.

Tip!

Du kan bruge samme fremgangsmåde med andet fyld i brødet. Prøv f.eks. at røre 75 g smør, 2 spsk. kanel og 3 spsk. brun farin sammen, og smør dejen med det. Så smager brødet som en kanelsnurre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar