Chokoladesnegle med kanel
3. februar 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Ukendt
Chokoladesnegle er noget for de fleste. Når du bager sneglene i et ovnfad, risikerer du ikke, at al den lækre remonce løber ud.
Ingredienser
Sådan gør du
Lun mælken i en lille gryde. Tilsæt smør, og lad det smelte. Tag gryden af varmen, og hæld blandingen i en skål. Afkøl let, og opløs gæren deri.
Tilsæt sukker, salt, kanel og æg, og rør melet i lidt af gangen. Dejen skal være blød og lækker. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
Rør smør, farin, kakao og kanel sammen til remonce i en skål. Hak chokoladen fint.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 35 x 45 cm. Smør remonce ud på dejen, drys med finthakket chokolade, og rul dejen sammen til en roulade på langs.
Skær dejen i ca. 20 snegle, og læg dem i et stort ovnfad med bagepapir. Sæt dem med 1 cm's mellemrum, så de vokser lidt sammen under bagningen.
Lad sneglene hæve i 20 minutter. Tænd ovnen på 185°.
Pisk æg og vand sammen i en skål, og pensl sneglene med æggestrygelsen.
Bag sneglene i ovnen i 16-18 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl sneglene let.
Rør flormelis og vand sammen i en skål til glasur, og pynt sneglene med glasuren. Smager bedst nybagte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk