Kardemommesnurrer med kanel
26. oktober 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Kardemommesnurren er mindst lige så populær som den klassiske kanelsnurre i Sverige. Tilføj et par skefulde kardemomme til både dej og remonce, næste gang du bager, så forstår du, hvad svenskerne er så begejstrede for.
Bemærk
Hævetid: I alt 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål, og hæld mælk i skålen. Rør rundt, til gæren er opløst.
Tilsæt æggeblomme, hvedemel, sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen godt igennem, gerne i en røremaskine, i 10 minutter.
Skær smørret i tern, og tilsæt det. Ælt smørret ind i dejen i 5 minutter. Tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis dejen klistrer.
Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Rør smørret sammen med brun farin, kanel og kardemomme. Knus gerne hele kardemommekerner i en morter, så giver det ekstra smag.
Del dejen i to. Rul den ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en rektangel på 30 x 45 cm. Smør remonce på dejen.
Fold ⅓ af dejen ind mod midten, og læg den anden ⅓ over, så dejen ligger i 3 lag. Drys dejen med mel, og rul den forsigtigt lidt tyndere med en kagerulle.
Skær dejen i 8 strimler på den korte led.
Sno dejen, og rul den sammen som en snegl. Fold enden af dejen tværs over snurren, og derefter ind under snurren, så den holder snurren på plads under bagningen. Placér snurrerne på en bageplade med bagepapir.
Lad dejen hæve i ca. 1 time. Tænd ovnen på 200°. Pensl snurrerne med æggehvide, og bag dem i ovnen i ca. 12 minutter.
Tip!
Virker det besværligt at sno snurrerne på en pæn måde? Du kan også forme dem som klassiske kanelsnegle. Rul dejen med remonce sammen som en roulade, og skær skiver af den, som du placerer på en bageplade med bagepapir.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på kardemommesnurrer
Powered by Froala Editor