Jordbær-rabarber-sorbet uden ismaskine
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Denne sorbet med jordbær og rabarber er nem at lave og kræver ingen ismaskine.
Bemærk
Sorbeten skal fryse i ca. 4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rabarberstilkene, og skær dem i små stykker. Pres saften af citronen.
Kom rabarber, vand, sukker og citronsaft i en gryde, og lad det koge i 10 minutter. Afkøl blandingen helt.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i grove stykker. Kom dem i en blender sammen med den afkølede rabarberblanding, og blend til en fin puré.
Fordel det hele i et fladt, dybt fad, og sæt det i fryseren. Rør i sorbeten hver time i ca. 4 timer, til den har en fast, men alligevel blød konsistens.
Anret sorbeten i kolde glas (sæt glassene i fryseren 10 minutter før servering),og hæld 1 spsk grappa over hver portion. Pynt med frisk mynte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk