Jordbær-rabarber-kompot med limesmag
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Den friske smag af lime får jordbærsmagen til at træde endnu tydeligere frem. Kompotten er perfekt som tilbehør til en portion pandekager eller sprøde vafler.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rabarberstilkene, og skær dem i små stykker.
Kom dem i en gryde med sukker og limeblade, og kog dem i 5 minutter ved høj varme, til de er møre, men alligevel stadig har en smule bid.
Skyl og nip jordbærrene, og hak dem groft.
Vend dem sammen med den varme rabarberkompot, og lad blandingen køle af.
Server kompotten til en god vaniljeis.
Tip!
Kaffirlimeblade har en citronagtig smag og fås frosne eller tørrede hos etniske købmænd. Kan du ikke få fat på limeblade, så brug fintrevet skal fra en usprøjtet limefrugt i stedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk