Rabarber-jordbær-grød med mandler
13. juli 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Frugtgrød af rabarber og jordbær smager af dansk sommer og barndom. Tilføj lidt mandler, så grøden får lidt knas.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl rabarberne, og skær dem i små stykker på ca. 1 cm.
Læg dem i en gryde sammen med vand, flækket vaniljestang og stjerneanis, og kog dem i ca. 5 minutter.
Skyl og nip jordbærrene, og læg dem i gryden til rabarberne. Kog i yderligere 5 minutter. Tilsæt sukker og citronsaft.
Skru ned for varmen. Ryst en jævning af majsstivelse og lidt vand, og rør blandingen grundigt i grøden. Den må ikke koge.
Tag gryden af varmen, og pisk, til grøden får en tykkere konsistens. Tilsæt mandelsplitter, og afkøl grøden.
Servér grøden med iskold piskefløde til.
Tip!
Er jordbærrene ikke helt klar endnu, kan du bruge frosne jordbær i stedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk