Indisk oksegryde med gul couscous
I dag skal der en indisk simreret på bordet, der dufter i hele huset. Indisk oksegryde er god til gæster og når hverdagsmaden godt må være ekstra lækker.

31-60 min.
(0)
23. februar 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Indisk oksegryde
- oksekød i strimler (wokstrimler)
- 500 g
- løg
- 2
- frisk ingefær
- 3 cm
- smør til stegning
- 2 spsk.
- hvedemel
- 1 spsk.
- garam masala
- 1 spsk.
- stødt spidskommen
- 2 tsk.
- karry
- 1 tsk.
- stødt gurkemeje
- 1 tsk.
- tørrede chiliflager
- ½ tsk.
- salt og peber
- koncentreret tomatpuré
- 3 spsk.
- oksebouillon
- 3 dl
- kokosmælk
- 2 dl
Gul couscous
- couscous
- 200 g
- stødt gurkemeje
- 1 tsk.
- salt
- 1 tsk.
- vand
- 3 dl
- citronsaft
- 2 spsk.
- olivenolie
- 1 spsk.
Til servering
- granatæbler
- ½
- bredbladet persille
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Indisk oksegryde
Dup oksekødet tørt. Pil løgene, og skær dem i både. Skræl ingefæren, og hak den fint.
Steg løg og ingefær i smør i en gryde ved middel varme. Skru op for varmen, tilsæt oksekød, og brun det godt. Tilsæt mel og alle krydderier, og steg videre ved høj varme i ca. 1 minut.
Tilsæt tomatpuré, bouillon og kokosmælk, og bring saucen i kog. Skru ned til lav varme, læg låg på gryden, og lad retten simre i 20 minutter, til kødet er mørt. Smag til med salt og peber.
Gul couscous
Hæld couscous, gurkemeje og salt i en skål. Hæld kogende vand over couscoussen, så det dækker, og læg et låg over skålen. Lad couscoussen trække i 10 minutter. Fjern låget, og rør rundt i couscoussen med en gaffel, så den bliver løs. Rør citronsaft og olie i couscoussen.
Servering
Bank kernerne ud af granatæblet med bagsiden af en grydeske. Kassér de hvide hinder. Skyl og hak persillen.
Pynt couscoussen med granatæblekerner og persille, og servér til oksegryden.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner