Indisk oksegryde med gul couscous

23. februar 2023 af .

Foto: Columbus Leth

I dag skal der en indisk simreret på bordet, der dufter i hele huset. Indisk oksegryde er god til gæster og når hverdagsmaden godt må være ekstra lækker.

Ingredienser

Sådan gør du

Dup oksekødet tørt. Pil løgene, og skær dem i både. Skræl ingefæren, og hak den fint.
Steg løg og ingefær i smør i en gryde ved middel varme. Skru op for varmen, tilsæt oksekød, og brun det godt. Tilsæt mel og alle krydderier, og steg videre ved høj varme i ca. 1 minut.
Tilsæt tomatpuré, bouillon og kokosmælk, og bring saucen i kog. Skru ned til lav varme, læg låg på gryden, og lad retten simre i 20 minutter, til kødet er mørt. Smag til med salt og peber.
Hæld couscous, gurkemeje og salt i en skål. Hæld kogende vand over couscoussen, så det dækker, og læg et låg over skålen. Lad couscoussen trække i 10 minutter. Fjern låget, og rør rundt i couscoussen med en gaffel, så den bliver løs. Rør citronsaft og olie i couscoussen.
Bank kernerne ud af granatæblet med bagsiden af en grydeske. Kassér de hvide hinder. Skyl og hak persillen.
Pynt couscoussen med granatæblekerner og persille, og servér til oksegryden.<br />  

Tip!

Hvis du bruger wokstrimler af oksekød, kan du nøjes med at lade retten simre i 20 minutter. Bruger du derimod gullaschtern eller oksetykkam, skal retten simre i ca. 1½ time, for at kødet bliver lækkert og mørt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar