Indisk oksegryde med gul couscous
23. februar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
I dag skal der en indisk simreret på bordet, der dufter i hele huset. Indisk oksegryde er god til gæster og når hverdagsmaden godt må være ekstra lækker.
Ingredienser
Sådan gør du
Dup oksekødet tørt. Pil løgene, og skær dem i både. Skræl ingefæren, og hak den fint.
Steg løg og ingefær i smør i en gryde ved middel varme. Skru op for varmen, tilsæt oksekød, og brun det godt. Tilsæt mel og alle krydderier, og steg videre ved høj varme i ca. 1 minut.
Tilsæt tomatpuré, bouillon og kokosmælk, og bring saucen i kog. Skru ned til lav varme, læg låg på gryden, og lad retten simre i 20 minutter, til kødet er mørt. Smag til med salt og peber.
Hæld couscous, gurkemeje og salt i en skål. Hæld kogende vand over couscoussen, så det dækker, og læg et låg over skålen. Lad couscoussen trække i 10 minutter. Fjern låget, og rør rundt i couscoussen med en gaffel, så den bliver løs. Rør citronsaft og olie i couscoussen.
Bank kernerne ud af granatæblet med bagsiden af en grydeske. Kassér de hvide hinder. Skyl og hak persillen.
Pynt couscoussen med granatæblekerner og persille, og servér til oksegryden.<br />
Tip!
Hvis du bruger wokstrimler af oksekød, kan du nøjes med at lade retten simre i 20 minutter. Bruger du derimod gullaschtern eller oksetykkam, skal retten simre i ca. 1½ time, for at kødet bliver lækkert og mørt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk