Oksegryde med svampe og grønkålssalat
23. april 2021
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Carina Krüger
Hverdagsmåltidet, der ikke kun er nemt at lave, men også giver dig masser at stå imod med på de mørke vinterdage.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm 1 spsk. olie op i en gryde, og brun kødet på alle sider. Læg det på en tallerken.
Rens champignonerne, og skær dem i tykke skiver. Hak løget. Varm 1 spsk. olie op i gryden igen, og brun champignoner og løg godt og grundigt.
Bland kødet med champignoner og løg, og hæld fløden ved. Lad det koge op, og lad retten simre i 5 minutter.
Skær gulerødderne i små tern, og hak persillen, og kog dem i saucen i et par minutter. Smag imens til med salt og peber.
Kog perlebyg efter anvisning på emballagen. Lad den dryppe godt af i en sigte.
Skyl grønkålen, rib den, og hak den groft. Vend den grundigt med olie, citronsaft, salt og peber.
Pil kernerne ud af granatæblet. Vend perlebyg og grønkål, og drys med granatæblekerner.
Servér oksegryden med grønkålssalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk