Oksegryde med blomkål og tomater
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Simreret med oksekød, blomkål og tomater, der er fuld af saft og kraft – har du god tid, så tilbered gryderetten dagen før, du vil servere den, det bliver smagen kun endnu bedre af.
Bemærk
Kogetid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kødet i tern på ca. 5 x 5 cm. Brun dem godt på alle sider i olie i en gryde. Start med ca. en tredjedel af kødet, og læg det til side, efterhånden som det er brunet.
Skyl, og skær blomkålen i små buketter. Pil løgene, og skær dem i grove både. Skær tomaterne i store tern.
Opvarm igen gryden med lidt mere olie, og svits blomkålsbuketter, løg og tomater sammen med timian, rosmarin og laurbærblade et par minutter.
Tilsæt kød og bouillon, læg låg på gryden, og lad retten småkoge i en time. Det er vigtigt, at gryden ikke koger for kraftigt, ellers bliver kødet hårdt i stedet for mørt og saftigt.
Smag retten til med salt og peber, og servér med godt brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk