Oksegryde med polenta

8. februar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

En vaskeægte efterårsgryde fyldt med oksekød og svampe og serveret med polenta. Polentaen skal stå på køl i mindst 6 timer, og oksegryden kan også sagtens laves i forvejen.

Bemærk
Køletid, polenta: 6 timer, gerne natten over Simretid, oksegryde: 1½ time

Ingredienser

Sådan gør du

Tilbered polentaen som anvist på pakken, og smag til med parmesan, salt og peber. Hæld polentaen i en lille form, og lad den stå på køl i mindst 6 timer, gerne til næste dag.
Pil og hak løg og hvidløg. Skyl bladselleri og gulerødder, og skær begge dele i små tern.
Brun kødet i 1 tsk. olie i en gryde ved god varme. Tilsæt løg, hvidløg og grøntsager, og steg videre i endnu et par minutter. Krydr med salt og peber, og tilsæt tomatpuré, rødvin, bouillon, oregano og laurbærblad, og lad det simre under låg i ca. 1½ time, til kødet er mørt.
Rens svampene, og steg dem i 1 tsk. olie på en pande i ca. 5 minutter. Hæld svampene i gryden med kødet, kog op, og smag til.
Skær polentaen i mindre stykker, og steg dem på panden i et par minutter, til de får lidt stegeskorpe.
Anret polenta og oksegryden på tallerkner. Drys med hakket persille, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar