Italiensk oksegryde med rodfrugter
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Denne lækre opskrift på gryderet med oksekød og rodfrugter er perfekt gæstemad, for efter lidt forberedelse passer retten stort set sig selv, og du kan slappe af.
Bemærk
Simretid: 1-3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tag kødet ud af køleskabet. Pil løgene, og hak dem fint. Pil og pres hvidløg.
Skræl kartofler og rodfrugter, og skær dem i grove tern. Sæt de klargjorte grøntsager til side.
Kværn godt med salt og peber over kødet, og brun det i smør i en stor tykbundet gryde, så det får stegeskorpe.
Tag kødet op af gryden, og tilsæt alle grøntsagerne sammen med laurbærblade, timian og rosmarin.
Krydr med salt og peber, og lad det hele stege, indtil grøntsagerne begynder at tage farve, og løgene bliver gennemsigtige.
Læg kødet tilbage i gryden, og hæld rødvin, hakkede tomater, tomatpuré og oksebouillon ved. Rør rundt, og læg låg på gryden.
Lad det hele stå og simre i 1-3 timer. Servér med groft brød.
Tip!
Hvis du har italiensk pølse liggende, smager det også skønt i denne gryderet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem svensk pølseret-opskrift