Ribeye med hasselbackkartofler og svampesauce

Når noget skal fejres, er dette festmåltid perfekt. Den syndigt gode svampesauce kalder på en skefuld mere.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220°. Skræl kartofler, og skær et lille stykke af hver, så de ligger stabilt. Skær tynde riller halvvejs igennem kartoflerne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og krydr med salt og finthakket timian.
Bag dem i 40 minutter, til de er møre og gyldne.
Skyl og tør salaten, og læg den på et salatfad. Skyl og tør brombær, og fordel dem over salaten. Dryp med olivenolie og balsamicoglace, og krydr med salt og peber.
Pil løget, og hak det fint. Pil og pres hvidløg. Rens svampene, og skær dem i skiver.
Steg løg, hvidløg og svampe i smør i en gryde, til svampene bliver gyldne. Tilsæt fløde og bouillon, og lad saucen småkoge, mens du steger bøfferne. Smag til med salt og peber.
Krydr bøfferne godt med salt og peber, og steg dem i smør på en pande i 2-3 minutter på hver side. Servér med hasselbackkartofler, salat og svampesauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
22. november 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar