Hakkebøf med svampesauce og smørdampede ærter

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Lækre hakkebøffer med en cremet svampesauce og smørdampede ærter – et aftensmåltid, der vil bringe lykke.

Bemærk
Tid: 30 minutter. Udblødning, svampe: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl svampene, og udblød dem i koldt vand i mindst 30 minutter.
Pil løget, og hak det fint. Opvarm en pande med olie og smør. Svits løget, til det bliver klart.
Fordel svampene på panden, og steg i nogle minutter. Hæld balsamico og sojasauce på panden og herefter fløde. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Kog ind til en cremet sauce i 6-8 minutter.
Form kødet til hakkebøffer. Krydr dem med salt og peber. Steg bøfferne i 4-5 minutter på hver side på en godt varm pande.
Smelt smør i en gryde. Damp ærterne i 3-4 minutter.
Servér hakkebøfferne med svampesaucen og de smørdampede ærter.

Tip!

Friskplukkede svampe er en luksus, men har du hverken skoven til at samle dem i eller tiden til at rense dem, kan du sagtens skyde genvej med tørrede svampe. De skal blot skylles og udblødes i koldt vand.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar