Hakkebøf med svampesauce og smørdampede ærter
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Lækre hakkebøffer med en cremet svampesauce og smørdampede ærter – et aftensmåltid, der vil bringe lykke.
Bemærk
Tid: 30 minutter. Udblødning, svampe: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl svampene, og udblød dem i koldt vand i mindst 30 minutter.
Pil løget, og hak det fint. Opvarm en pande med olie og smør. Svits løget, til det bliver klart.
Fordel svampene på panden, og steg i nogle minutter. Hæld balsamico og sojasauce på panden og herefter fløde. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Kog ind til en cremet sauce i 6-8 minutter.
Form kødet til hakkebøffer. Krydr dem med salt og peber. Steg bøfferne i 4-5 minutter på hver side på en godt varm pande.
Smelt smør i en gryde. Damp ærterne i 3-4 minutter.
Servér hakkebøfferne med svampesaucen og de smørdampede ærter.
Tip!
Friskplukkede svampe er en luksus, men har du hverken skoven til at samle dem i eller tiden til at rense dem, kan du sagtens skyde genvej med tørrede svampe. De skal blot skylles og udblødes i koldt vand.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk