Svampesauce
14. januar 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Den cremede svampesauce passer ualmindeligt godt til en oksesteg eller en bøf med ovnstegte kartofler og grøntsager. Du kan også koge en portion frisk båndpasta eller ravioli, vende pastaen i svampesaucen, og drysse med sprødristet parmaskinke og frisk persille.
Ingredienser
Sådan gør du
Børst svampene rene med en lille børste eller svamp, og undgå at skylle svampene med vand.
Skær svampene i bittesmå tern. Hak løget fint.
Rist svampene i olie og smør på en pande, til de tager farve. Tilsæt løg, og steg dem i 1 minut.
Hæld rødvin på panden, og lad det koge ind. Tilsæt bouillon, sojasauce og piskefløde, og kog ind i 10-15 minutter under omrøring.
Smag saucen til med sukker eller ribsgelé, salt og peber. Tilsæt kulør efter ønske, og hæld saucen i en opvarmet saucekande.
Servér svampesaucen til kød og kartofler, eller vend saucen med kogt pasta, og pynt med ristet parmaskinke og persille.
Tip!
Brug en pande med en stor diameter, når du skal lave en sauce, der skal koge ind. Så tykner saucen hurtigere, og du kan nemt skrabe kanterne ned, evt. med en dejskraber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk