Hakkebøffer i svampesauce med kartoffelmos
8. november 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Hyggemad i ægte mormorstil med flødesauce og hjemmelavet agurkesalat.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Hæld eddike, vand, sukker og salt i en gryde, og bring det i kog. Lad det koge, til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen. Læg agurkeskiverne i et glas, og hæld lagen over, så den dækker. Sæt låg på glasset, og sæt det på køl i mindst 30 minutter – gerne længere.
Form kødet til hakkebøffer, og krydr med salt og peber. Opvarm en pande med olie, og steg hakkebøfferne ved høj varme, til de får en flot stegeskorpe. De skal ikke være færdigstegte. Læg bøfferne over på en tallerken.
Rens svampene fri for jord, og skær dem i tykke skiver. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
Opvarm den samme pande, som du stegte hakkebøfferne på, med smør. Steg løgene i smørret i 2 minutter. Tilsæt champignoner, og steg videre i 3 minutter. Krydr med rosmarin. Tilsæt bouillon, bring saucen i kog, og lad den småkoge i 5 minutter. Tilsæt piskefløde, og lad saucen koge i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Læg hakkebøfferne ned i saucen på panden. Skru ned for varmen, og lad retten småsimre i yderligere 5 minutter, til saucen er tyknet en smule, og bøfferne er gennemstegte, men ikke tørre.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Kog kartofler og broccoli i en gryde med usaltet vand i 15-20 minutter, til de er møre. Tag gryden af varmen, og hæld vandet fra. Mos kartofler og broccoli til mos med smør og fløde, og smag til med salt og peber.
Sæt panden med hakkebøffer og svampesauce på bordet, og servér med kartoffel-broccoli-mos og agurkesalat. Drys med skyllet, hakket persille.
Tip!
Lav gerne agurkesalaten dagen i forvejen, så er det endnu nemmere at sætte fredagsmiddagen på bordet i en fart.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk